ZEIS-voorlichtingsdag over de bestuurlijke aanpak van de georganiseerde criminaliteit en over het wetgevingsvoorstel van de GdP over een rechtsgrondslag voor preventieve financiële onderzoeken.

Onder begeleiding van Prof. Dr. Prof. h.c. Arndt Sinn organiseerde het Centrum voor Europese en Internationale Strafrechtstudies van de Universiteit Osnabrück op 10 augustus 2022 een informatiedag voor verschillende autoriteiten en organisaties. De dag stond in het teken van de administratieve aanpak van de georganiseerde criminaliteit en het wetsvoorstel van de GdP over een rechtsgrondslag voor preventieve financiële onderzoeken.

Tijdens het evenement presenteerde Vera Huijgens (Accountmanager NL) de administratieve aanpak in Nederland. Annelore Eichel (Accountmanager NRW) bracht verslag uit over de bevindingen en ervaringen van de grensoverschrijdende uitwisseling van informatie in de afgelopen 3 jaar.

Aangezien Nedersaksen aan Nederland grenst, was het ons doel ook in deze deelstaat meer bekendheid te creëren over het EURIEC. De deelnemers toonden veel belangstelling en in de daaropvolgende levendige discussie waren er talrijke bijdragen en opmerkingen.

Lees hier meer.

Meer nieuwsberichten