Succesvolle eerste ontmoeting Maastricht (NL), Eijsden-Margraten (NL), Maasmechelen (BE) en Lanaken (BE) in het kader van de bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit

Op donderdag 16 maart organiseerde het EURIEC voor de eerste keer een ontmoeting tussen medewerkers van de gemeenten Maastricht (NL), Eijsden-Margraten (NL), Maasmechelen (BE) en Lanaken (BE). De bijeenkomst ging over de bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit/ondermijning in de Limburgse grensregio.

Het doel van de bijeenkomst was in de eerste plaats een kennismaking. Een tweede doel was het uitwisselen van informatie over bestuurlijke handhaving op bijvoorbeeld seksinrichtingen, en over criminaliteitsfenomenen zichtbaar aan beide kanten van de grens, zoals de huisvesting van arbeidsmigranten. Aangezien zowel de kennismaking als de inhoudelijke discussie succesvol verliepen is besloten op korte termijn een nieuwe bijeenkomst te plannen. Deze zal onder meer dieper ingaan op de mogelijkheden voor informatie-uitwisseling rond domiciliefraude.

Dank aan alle deelnemers, die samen de internationale bestuurlijke aanpak weer een stapje verder brengen, en in het bijzonder dank aan de gemeente Maasmechelen voor de gastvrijheid!

Meer nieuwsberichten