RIEC informatiedagen voor de Duitse partners

Op vrijdag 29 april en donderdag 5 mei heeft het EURIEC twee informatiedagen georganiseerd voor Duitse partners. In het stadhuis van de Gemeente Maastricht kregen afvaardigingen van verschillende Duitse partners een inkijk in de rol van het RIEC in de Nederlandse aanpak van ondermijning.

De aanwezigen werden verwelkomd door Mirjam Clermonts-Aretz (Voorzitter Stuurgroep EURIEC / Burgemeester Meerssen), waarna Rob Hutschemaekers (Hoofd RIEC Limburg / EURIEC) een presentatie gaf over de werking en taken van het RIEC-LIEC bestel. Aansluitend werden de deelnemers opgedeeld in groepen om door middel van tafelgesprekken kennis te maken met verschillende aspecten van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Onderwerpen van deze tafelgesprekken waren de rollen van accountmanagers, burgemeesters en het Belgische ARIEC Limburg in de aanpak van ondermijning. Daarnaast werd ook het project aanpak jeugdige ondermijners besproken.

Tijdens deze twee informatiedagen waren afgevaardigden van de volgende Duitse organisaties aanwezig: Landeskriminalamt (LKA) NRW, Bundeskriminalamt (BKA), studenten en professoren van de Hochschule für Polizei und öffentliche Verwaltung NRW (HSPV), Bundespolizei, Universität Osnabrück, Ministerium für Heimat, Kommunales, Bau und Gleichstellung des Landes Nordrhein-Westfalen, StädteRegion Aachen, Staatsanwaltschaft Aachen, Innenministerium NRW , Steuer Aachen, Staatsanwaltschaft Kleve, Bundespolizei en SiKoRuhr.

Wat is het RIEC?
Het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum) is een netwerkorganisatie in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Nederland is onderverdeeld in tien RIEC’s. Deze RIEC’s ondersteunen de partners in de bestuurlijke en integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Dit doen ze door het delen van informatie en expertise en het verhogen van bewustzijn. Met als doel samenwerking te stimuleren en de overheid en maatschappij weerbaarder te maken om zo ondermijning tegen te gaan.

Meer nieuwsberichten