Internationaal barrièremodel tegen uitbuiting van arbeidsmigranten

Met gepaste trots stelt het EURIEC het nieuw ontwikkelde internationale barrièremodel tegen de uitbuiting van arbeidsmigranten ter beschikking. Dit barrièremodel biedt onze partners en andere geïnteresseerden een helder vergelijkend overzicht van de bevoegdheden en regelgeving in België, Nederland en Noordrijn-Westfalen met betrekking tot zaken die van invloed zijn op de huisvesting en tewerkstelling van arbeidsmigranten. Het is een naslagwerk, waarin u gemakkelijk kunt opzoeken welke regelgeving er in de drie landen is en welke organisaties zich daarmee bezighouden.

Het model werd onder meer ontwikkeld om overheden te ondersteunen bij het versterken van de rechten en de bescherming van arbeidsmigranten. Daarnaast is het barrièremodel ook tot stand gekomen om ervoor te zorgen dat arbeidsmigranten onder eerlijke omstandigheden kunnen leven en werken. Het is het eerste in zijn soort dat ook rekening houdt met internationale overeenkomsten en verschillen en bovendien ook grensoverschrijdende oplossingen voorstelt.

Het barrièremodel is op aanvraag te verkrijgen via de volgende pagina. Het is beschikbaar in Duits, Engels, Frans en Nederlands.

Meer nieuwsberichten