Eerste bijeenkomst Klankbordgroep

Vandaag, op 08 november 2019, heeft de eerste EURIEC Klankbordgroep plaatsgevonden. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst wordt de ontwikkeling van het EURIEC voorgelegd en wordt de klankbordgroep om feedback gevraagd.  Hieraan hebben zo’n 60-tal vertegenwoordigers van verschillende organisaties uit België, Duitsland en Nederland deelgenomen:

ARIEC’s/PAALCO, Belastingdienst, Benelux, Bezirksregierung, ENAA, EMR, EPICC, Europese Commissie, Europol, Gemeenten, Hogescholen, Justitie, Ministeries, Politie, RIEC/LIEC en Universiteiten.

Tijdens deze dag zijn de medewerkers van het EURIEC voorgesteld aan de partners en heeft de coördinator van het EURIEC de werkwijze van het EURIEC toegelicht. Studenten van de de Fachhochschule für öffentliche Verwaltung Köln hebben een presentatie gegeven over de Duitse autoriteiten die betrokken zijn bij de bestrijding van georganiseerde criminaliteit in het district Keulen. De bijeenkomst is afgesloten met een interactieve discussie met inbreng van verschillende partners over de invulling van de rol van het EURIEC en de toekomstige samenstelling en opzet van de Klankbordgroep.

Meer nieuwsberichten