Aftrap EURIEC

Vandaag heeft de eerste kennismaking plaatsgevonden tussen de (toekomstige) medewerkers van het EURIEC. Deze ontmoeting heeft plaatsgevonden in het Gemeentehuis van Maastricht. Het EURIEC gaat per 2 september van start.

De ontwikkeling van een bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit staat hoog op de agenda van de Benelux. In 2014 is in Brussel een werkgroep Bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit opgericht. In 2016 heeft deze werkgroep het rapport Tackling Crime Together  gepubliceerd met hierin een aantal aanbevelingen, waaronder het oprichten van een internationaal informatie- en expertisecentrum voor bestuurlijke aanpak met het oog op het voorkomen en tegengaan van georganiseerde criminaliteit in de Euregio Maas-Rijn.

Het EURIEC is werkzaam voor het hele grensgebied tussen België en Nederland en de grens tussen de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen met België en Nederland. Meer informatie over de taken en de ambitie van het EURIEC is terug te vinden in het Plan van Aanpak

Meer nieuwsberichten

Seminar Grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland